Mandelmassapinnar
Tänkte tipsa om ett supergott recept på madelmassa-pinnar jag gjorde alledes nyss!
Du behöver;
- ca 150 g mandelmassa
- mörk choklad
- cornflakes

1. Skär madelmassan i lagom tjocka stänger. (ca 6 cm långa)

2. Smält choklad i vattenbad. (gör inte som jag, smälta direkt i kastrullen, för då bränns allt.)

3. Krossa cornflakesen til smulor och lägg ut på en tallrik.

4. Doppa mandelmassan försiktigt i chokladen (så den inte går av på tu) och rulla sedan i cornflakesen. Eftersom chokladen är mjuk blir också mandelmassan mjuk, vilket gör att den lätt går sönder!

4. Stoppa in i kylen och låt stelna. Sedan är det klart! Tadaa! (om man orkar kan man även doppa kanterna i choklad så det ser lite proffsigare ut, men det orkar inte jag)
När man rullar det i cornflakes blir det en god krispig smak , dessutom klibbar pinnarna inte ihop sig =)
Du behöver;
- ca 150 g mandelmassa
- mörk choklad
- cornflakes

1. Skär madelmassan i lagom tjocka stänger. (ca 6 cm långa)

2. Smält choklad i vattenbad. (gör inte som jag, smälta direkt i kastrullen, för då bränns allt.)

3. Krossa cornflakesen til smulor och lägg ut på en tallrik.

4. Doppa mandelmassan försiktigt i chokladen (så den inte går av på tu) och rulla sedan i cornflakesen. Eftersom chokladen är mjuk blir också mandelmassan mjuk, vilket gör att den lätt går sönder!

4. Stoppa in i kylen och låt stelna. Sedan är det klart! Tadaa! (om man orkar kan man även doppa kanterna i choklad så det ser lite proffsigare ut, men det orkar inte jag)
När man rullar det i cornflakes blir det en god krispig smak , dessutom klibbar pinnarna inte ihop sig =)
Kommentarer
Postat av: Sophia
så fin blogg :)
Postat av: Mikaela
Åå va gott med mandelmassa;)
Trackback